Köp träningscykel online. Kom i form!
 billiga träningscyklar på nätet

Jämförelse träningscykel & spinningcykel

Hösten är här igen och vintern kommer med stormsteg. Vad behöver du för att hålla dig i form på vintern och inte göra som många andra att bli lat och lägga på sig några extra kilon till våren. Du behöver så klart träna på något sätt med någon typ av träningsutrustning som du även kan placera i ditt hem.  Det som är så bra med att träna hemma att du kan träna då när du vill och hur du vill, och om du väljer ett verktyg som en träningscykel så tar den inte alls upp så stor plats. En motionscykel kommer att vara till stor nytta för dig, och varför inte träna istället för att bara sitta i soffan och hänga framför tv:n. Gör något gott istället för din kropp och hjärta.


Först skall vi titta på den svenska klassikern motionscykeln, och det är ett suveränt träningsredskap som inte tar upp stor plats i ditt hem och ger dig ett starkare hjärta och bra kondition. Motionscykel är bra för alla typer av människorål, såväl gammal som ung och träningen är också skonsam mot dina leder. Den påminner om att använda sig av en vanlig stadscykel och man har oftast en digital display som visar hastighet, kaloriförbränning med mera och man reglerar motståndet så att träningen kan anpassas till olika människor. Sätt på din favoritmusik eller titta på tv och cykla samtidigt det är riktigt bra istället för att bara sitta. En träningscykel kan även användas för uppvärmning innan du börjar med hårdare typ av träning som styrketräning med mera.
 billiga spinningcyklar online

En spinningcykel däremot är som att ha en tävlingscykel hemma och är idag mycket mer populär än en motionscykel. Tittar man på utformningen så kommer du direkt att se skillnaderna då den har en böjt styre och en smalare sadel. Den har även en robustare konstruktion och har vanligtvis även klaffar under benen så att den står stadigt. Spinningcykeln är även tyngre, och en bra spinningcykel väger mellan 40-50 kilo. Den kommer att sätta fart på din kropp samtidigt som den gör det helt naturligt och är skonsam mot dina leder. Att spinna är lika effektivt som att löpträna, men är skonsammare. Du kommer att behöva stå upp när den simulerar saker som uppförsbackar och man kan säga att träningen blir mindre tråkig med denna typ av träning eftersom den blir mer effektiv. Spinning passar så klart alla typer av människor, bara man tänker på att inte träna för hårt i början.

Denna jämförelse mellan vanlig motionscykel och spinningcykel är till för att du skall få en ide om vad det stora skillnaderna är, och jag tror att du förstår vad vi menar. Kolla gärna runt på internet hos olika webbshoppar (såsom Sporttema) så kommer du att enkelt att se och förstå skillnaderna bättre, nu när du vet vad du skall titta efter. Sen önskar vi dig bara lycka till med ditt nya hälsosammare liv med din nya träningscykel som gör dig piggare och mer alert och även ger dig ett bättre hjärta. Denna typ av träningsredskap är också bra för dig som bantar!

Läs mer om billig träningscykel online